Gėlo vandens tyrimų analizė

Gėlas vanduo gali būti analizuojamas ir tiriamas šitaip nustatant jo užterštumą. Tai itin svarbu dabar, susiduriant su didele pasauline tarša. Svarbu matuoti upelių, ežerėlių užterštumą, o gautus duomenis įvertinti ir imtis vandens valymo darbų. Gėlas vanduo daugelyje upelių nebegali būti deja geriamas, bet dar yra nemaža šaltinėlių, kur vanduo tiesiog trykšta iš žemės ir kurį tinka gerti. Neįtikėtina, tačiau tokių šaltinėlių galima rasti ir pačiame Vilniaus miesto centre.

Macikų lageris

Macikuose, visai Šilutės pašonėje archeologai atrado kapavietę nuo antrojo pasaulinio karo laikų. Kadaise čia buvo Macikų lageris, kur buvo kankinami vargšai žmonės ir nužudyta tūkstančiai žmonių. Šiuo lageriu naudojosi tiek vokiečiai, tiek rusai. Rado vien vyrų skeletus, tai buvo įvairių tautybių žmonės, karo belaisviai, lietuvių rezistentai ir t.t. Tai baisi ir tragiška vieta prie pat Šilutės.

Prancūziškų bandelių skonis

Kuomet būni Paryžiuje ir valgai bandeles, jų skonis ten visai kitoks nei pas mus, Lietuvoje. Ten kiekviena bandelė tiesiog ypatinga, gardi ir tirpsta burnoje, visas maistas toks skanus. Čia kai valgai bandelę dažniausiai nejauti nieko. Prancūziškas batonas. Toks gardus, kad vien juo gali mėgautis. Lietuvoje nerasi tokio skanaus maisto, o ten jo tiesiog pilna ant kiekvieno kampo ir nereikia sukti galvos ką čia dabar valgyti.

Septynios dienos Florencijoje

Septynios palaimingos dienos Florencijoje. Per tas septynias dienas čia galima pamatyti be galo daug, jų pilnai užteks. Septynios dienos pasinerti į Florencijos magiją, pajusti ir sugerti į save miesto dvasią. Tokio miesto kaip Florencija neaplankysi prabėgom, skubėdamas. Čia reikia sustoti ir atsiduoti šitai didybei. Septynios dienos nebus nei per daug, nei per mažai, nes čia per jas viską suspėsi pamatyti, o nuobodu tikrai nepasidarys, nes lankytinų objektų yra pakankamai.

Bergamočių vaisius

Ar žinai, kas yra bergamotė? Tai ne kokia cukinija, tai iš Bergamo apylinkių Italijoje kilęs citrusinis vaisius, dėl to jo toks ir pavadinimas. Bergamotė turi kvapą kiek panašų į citrinos, tačiau tas kvapas yra unikalus ir lyginant su įprastais citrusiniais, žymiai tauresnis.

Parašykite komentarą