Tekstas apie kažką

Šis tekstas bus ne apie nieką, o pagaliau jau apie kažką. Apie kažką, kas nėra niekas, o yra kažkas, tai vadinasi, jau kažkas prasmingesnio negu šiaip niekas. Arba ne, aš tiesiog pajuokavau ir toliau rašysiu nesąmones, kokias ir verta į tokį tuščią straipsnį rašyti. Taigi. Nesąmonės. Ar žinojote, jog hipopotamas gali suvalgyti iki 524 bananų per dieną? Tikrai nesąmonė, hipopotamai bananų nevalgo. Ką jie valgo, paklausite. Raugintas avižas.

Kavos pupelės iš skirtingų pasaulio kraštų

Kava senovėje buvo tik karalių ir kilmingųjų gėrimas, kuriuo mėgautis galėjo toli gražu ne visi. Jos gauti buvo labai sunku, ji buvo gabenama mažais kiekiais. Kavos sostinė buvo Viena, per kurią kavos kultūra sklido į visą Europą. Pupelės keliavo iš pietų ir centrinės Amerikos, iš Afrikos ir kitų kraštų, žinoma tik ne iš Antarktidos. Pagrinde iš Amerikos ir Afrikos.

Kiekviena kavos pupelių rūšis, priklausomai nuo jų gavimo vietovės, pasižymi savitu unikaliu skoniu bei kvapu, ypač skoniu. Kava gali būti tokio skonio kaip riešutai, kaip šokoladas, kaip miško uogos ar karamelė, o gal net kaip gėlės. Skonių variacijų gali būti daugybė, viskas čia labai subtilu. Būtent tais skoniais mėgaujausi ir juos tyrinėja kavos gurmanai, tam tikrais žodžiais nusakydami savo paragautos kavos skonį.

Sunku tiek daug visko rašant visą laiką rašyti rišliai ir protingai ir nepradėti nusišnekėt. Būtent todėl šis tekstas yra jau apie kažką, o ne šiaip tiesiog apie nieką. Ne apie bananus, ne apie kokosus, net ne apie apelsinus, o apie rimtus ir prasmingus dalykus, tokie kaip kad pavyzdžiui dvasinis tobulėjimas, būties klausimai, kaip valdyti savo emocijas, kaip mąstyti pozityviomis mintimis ir susikurti prasmingą bei pilnatvės kupiną gyvenimą.

Tokį gyvenimą labai mėgsta Suomijoje, kur žmonės eina į gamtą ir eina į sauną. Jie ten ilgai būna tose savo pirtyse bei miškuose ir šitaip pasiekia išmintį bei nušvitimą. Indijoje irgi pasiekia nušvitimą, tik kitu būdu – sėdėdami, nieko daugiau neveikdami, tik medituodami sau ramiai palmės paunksmėje.

Parašykite komentarą