Skirtingų rūšių šluotos

Pirkite pirkite šluotas, kurios gali būti skirtingų rūšių. Ilgos ir trumpos, margos ir vienspalvės, su tankiais šeriais arba retesniais – viskas pagal Jūsų poreikius, tiek paprastus, tiek išskirtinius. Tačiau kam rašyti apie šluotas, jeigu galima skaityti apie kai ką įdomesnio, žymiai įdomesnio? Pakalbėkime apie mišką, o konkrečiai apie medžius, iš kurių gamina šluotas. Pakalbėkime apie medų, kurį miške kopinėja meškutė.

Mėnulio fazės

Mėnulis yra ne planeta, o tik Žemės palydovas. Jis mums matosi iš žemės rodydamas skirtingas savo fazes: delčią, jaunatį, pilnatį, priešpilnį. Taip pat apie keturias dienas per mėnesį jis būna tokioje fazėje, kuomet visiškai ištuštėja iki nulio ir pradeda pilnėti, todėl jo visiškai nesimato.

Dvi paskutines Mėnulio dienas jis tuštėja ir yra jau nebematomas ir dar dvi pirmas dienas pilnėja, irgi nėra matomas. Ir tik trečiąją dieną prasideda jaunatis, išlenda siaurutis siaurutis Mėnulio pjautuvas.

Kitų planetų fazės

Fazes turi ir kitos planetos, esančios arčiau Saulės, t.y. Merkurijus ir Venera. Tai tokios pat fazės kaip Mėnulio ir gali būti matomos pro teleskopą.

Planetų tranzitai

Tranzitas yra astronominis reiškinys, kuomet per planetos diską pereina kita planeta ir per teleskopą ant planetos disko matomas tos planetos kontūras, sudarantis nedidelę dėmę. Tranzitai yra itin retas reiškinys, pasikartojantis kas kelis šimtus metų. Visai neseniai buvo Veneros tranzitas, kuomet per teleskopą galima buvo stebėti kaip Veneros paviršiumi praslenka kita planeta. Tranzitai gali matytis tik ant arčiau Saulės esančių planetų, t.y. tik ant Merkurijaus ir Veneros.

Atbulinis (retrogradinis) planetų judėjimas

Kuomet planetos juda per ekliptiką, dar kitaip vadinamą Zodiako ratu, būna momentų, kai Žemės atžvilgiu jos staiga pradeda judėti atbulai, nors iš tiesų visada juda į priekį. Planetos taip pat daro įvairias kilpas, todėl jų judėjimas Žemės atžvilgiu yra komplikuotas ir sudėtingas.

Meteoritų daugiausiai būna rugpjūtį, kadangi rugpjūtis pasižymi gana giedromis naktimis ir jau yra pakankamai sutemę, mat birželį, kuomet labai vėlai leidžiasi saulė, dangus būna kur kas šviesesnis.

Parašykite komentarą